NOVO Rent a Car Aerodrom Tuzla

5

Najgledanije slike u galeriji

Popravljam Nišane

C4B6B6AD 69A7 4DBB A3A2 B2F83CBF67EE

 

Naša mjenjačnica "DOLLAR" Kozarac

m dollar 1

Restoran "Stari Grad"

stari grad 6

Zanatska radnja Zimes

IMG 20170801 180541

Hoteli BM Sarajevo

47BE0CD1 9C40 4C40 903F D6D504C92AC9

S tugom i boli vas obavještavamo da je dana 12/05/2021 naša hadži Vahida Hadžić   preselila na bolji svijet . Svi smo mi Allahovi, i svi se Njemu vraćamo. (إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعونَ) Inna lillahi wa inna ilayhi raji'u

El Fatiha a familiji  Sabur !

Ovako su nasu Hadzinicu ispratili u Finskoj Dzemat Turku

Kad se pokorna dusa ahiretu raduje
Ispratismo i ovaj ramazan. Mnogo smo se trudili, mnogo naucili i nadam se Allahovu milost i oprost zasluzili.
Mnogo se lijepih stvari desilo i mnogo lijepih vijesti je doprlo do nas, a medu njima i jedna lijepa i radosna, a istovremeno i tuzna vijest, koja ostavi traga na nasa srca, nase zivote i koja nam i ovaj put potvrdi da nista ne moze promijeniti Allahov kader i da cemo se Njemu vratiti, mozda bas onda kad se budemo najmanje nadali. Jos jednom se potvrdi Allahovo obecanje:
Allah, sigurno, neće ostaviti u životu nikoga kome smrtni čas njegov dođe; a Allah dobro zna ono što vi radite.“ (El-Munafikun: 11).
Dok smo ispracali i posljednju noc ramazana i zalijevali serbetom bajramske baklave, ni slutili nismo da ce nam ovaj ramazan sa sobom povesti jednu divnu sestru, divnu majku, ponosnu majku jednog sehida, divnu suprugu, divnu komsinicu.
Pa kad doktori naslutise da ce umrijeti i to joj i rekose, ona se nasmija pa rece: "Pa neka cu siiiine ima mene i tamo ko docekati, wallahi sam se pozeljela svoje djece."
 Oborili smo poglede sto od tuge, sto od stida od ovog insana i njenog imana, od ove iskrene duse sto i u zadnjem momentu se besprijekorno pokorava Allahovoj odredbi, cvrsto vjerujuci i oslanjajuci se na Gospodara, bas onako kao sto je to oduvijek radila.
Pred sam iftar ispustila je svoju dusu.
Molim Allaha da je dzenetskom hranom nahrani i dzenetskom vodom napoji i da je sa njenim sinom sehidom koji se casno borio za nasu zemlju, za nasu Bosnu, u dzennetskim dvorovima sastavi.
Ostat ce da se pamti njena rijec, njen savjet, njeno vedro lice i ljubav kojom je zracila, miris sapuna na koji je uvijek mirisala.
Malo je rijeci kojima bih opisala ovog insana.
A mozda je dovoljno reci, blago se onom koga narod bude po dobru spominjao.
Tekst: jedne naše džematlijke
INNA LILLAHI VE INNA ILEJHI RADZIUN
Svi amo Allahovi i svi cemo se Njemu vratiti.
Molimo Allaha dž.š da našu hadži Vahidu Hadžić Milostivi nagradi za ustrajnost u islamu i veliki životni sabur na iskušenjima.
Njezinom suprugu Džemalu i sinu Kemalu i ostaloj familiji i prijateljima neka Gospodar podari lijepi sabur.
AMIN JA-RABBI-L-ALEMIN

Dzemat Turku