NOVO Rent a Car Aerodrom Tuzla

5

Najgledanije slike u galeriji

Popravljam Nišane

C4B6B6AD 69A7 4DBB A3A2 B2F83CBF67EE

 

Naša mjenjačnica "DOLLAR" Kozarac

m dollar 1

Restoran "Stari Grad"

stari grad 6

Zanatska radnja Zimes

IMG 20170801 180541

Hoteli BM Sarajevo

47BE0CD1 9C40 4C40 903F D6D504C92AC9

Iako je virusom korona puno toga stalo, ono što zasigurno nije, jeste autoput Prijedor-Banja Luka koji je posljednjih nekoliko sedmica posebno aktualan.


Nakon što je oformljen inicijativni odbor građana u želji da se za ugrožene kuće koje su pogođene trasom nadje najbolje rješenje, desilo se nekoliko događaja koji su bitni navesti.
U ponedjeljak, 03. 08. Posredstvom inicijativnog odbora građana, gradonačelnik Prijedora-gospodin Đaković organizirao je sastanak u prostorijama općine, gdje je pozvao same kineske investitore, predsjednike mjesnih zajednica čelnike lokalnih probosanskih stranaka, zamjenika ministra saobracaja RS-a, direktora autoputeva RS-a, institut građevinarstva, kao i naš odbor gradjana.

IMG 1522

Ishod sastanka je bio dobijanje roka od 7 dana, kako bi se institutu građevinarstva dostavila alternativna trasa/trase.
U srijedu, 5.8. u prostorijama mjesne zajednice Kozarac, održan je sastanak čiji je organizator bio inicijativni odbor, na čelu s Anitom Hodžić i Amelom Bešlagićem. Na sastanku su građani upoznati sa rezultatima sastanka održanog dva dana ranije u općini Prijedor te su, većinskom odlukom, odlučili naredne korake koji slijede.
Danas, 7.8. održan je sastanak u prostorijama instituta građevinarstva u Banja Luci između njihovih inžinjera i naše inicijative građana. Od strane naših građana prisustvovali su Anita Hodžić, Jasmin Dergić, te Amel Bešlagić.
Ovim putem, nakon svih dešavnja u proteklih nekoliko dana, inicijativa građana poziva na sastanak koji će se održati u NEDJELJU, 9.8.2019. U PROSTORIJAMA MJESNE ZAJEDNICE KOZARAC S POČETKOM U 20 ČASOVA. Ovo se posebno odnosi na sugrađane koji su u doticaju sa predviđenom trasom autoputa!
Dođimo u što većem broju kako bi razmotrili vijesti iz Banja Luke, te zajedno donijeli naredne korake.

Inicijativa građana i Hvala Kozarac.eu