NOVO Rent a Car Aerodrom Tuzla

5

Najgledanije slike u galeriji

Popravljam Nišane

C4B6B6AD 69A7 4DBB A3A2 B2F83CBF67EE

 

Naša mjenjačnica "DOLLAR" Kozarac

m dollar 1

Restoran "Stari Grad"

stari grad 6

Zanatska radnja Zimes

IMG 20170801 180541

Hoteli BM Sarajevo

47BE0CD1 9C40 4C40 903F D6D504C92AC9

OBAVIJESTI O NADOLAZECIM AKTIVNOSTIMA

Poštovane džematlije,
Obavještvamo vas o aktivnostima koje ce biti aktuelne u predbajramskim i bajramskim danima kako na dalje slijedi:

1. PODJELA HALVE
U svim našim džematima, ispred džamija i mesdžida, realizirace se tradicionalna „podjela halve“ u uobicajenim terminima.

2. BAJRAM NAMAZ
Prema instrukciji Reisu-l-uleme dr. Husein-ef. Kavazovica bajram-namaz ce se klanjati u nedjelju, 24. maja 2020. godine u 5 sati i 55 minuta uz poštivanje svih mjera samozaštite koje su bile na snazi prilikom klanjanja džuma-namaza i drugih namaza u džematu.
Na dan bajram-namaza vjernici se pozivaju da sabah-namaz klanjaju u kucama, a da u džamiju dodu 15 minuta prije bajram-namaza. Na bajram namaz džematlije OBAVEZNO treba da dodu sa zaštitnim maskama na licu, da donesu sedžadu (prostirku) na kojoj ce klanjati, te da poštuju propis socijalne distance. U slucaju da se neke od džamija popune planiranim brojem klanjaca, preostali dio džemata namaz ce obaviti na prostoru oko džamije i na privremenim musalama. Nakon bajram namaza nece biti zajednickog okupljanja na Šehidskom mezarju, vec ce navedeno biti ucinjeno nakon podne namaza istoga dana, a u sklopu obilježavanja 24. maja.

3. OBILJEŽAVANJE 24. MAJA
Zbog trenutnih mjera koje su na snazi na našem podrucju, a koje definiraju da javnome skupu može prisustvovati najviše 50 osoba, obilježavanje pocetka agresorkog napada na Kozarac obilježice se na nacin da ce imami i predstavnici Islamske zajednice zajedno sa ranije definiranim clanovima šehidskih porodica prvi dan ramazanskog bajrama, tj. u nedjelju, 24. maja, nakon klanjanja podne namaza u Mutnickoj džamiji spustiti se niz kozaracku caršiju i doci do Šehidskog mezarja gdje ce se prouciti Jasin i dova našim šehidima.
Sve džematlije koje žele da ucestvuju u obilježavanju 24. maja se pozivaju da direktno dodu na Šehidsko mezarje u 13.30 i rasporede se po mezarju i okolini, te sacekaju kolonu koja ce stici od Mutnicke džamije, a zatim da putem ozvucenja prate ucenja i ucestvuju u istome.

2020-05-22 Kozarac

Glavni imam
Hfz Amir-ef Mahic