Top Panel

Subota, 10 20th

Last updatePet, 12 Okt 2018 9pm

 • Registruj se
  *
  *
  *
  *
  *
  *
  *

  Fields marked with an asterisk (*) are required.

Od danas naplata putarine u Jakupovcima

jakBANJALUKA - Naplata putarine na dijelu autoputa Banjaluka – Gradiška na naplatnoj stanici "Jakupovci" počeće danas, a cijena će iznositi od dvije do 10 KM, u zavisnosti od kategorije vozila, saopšteno je iz Javnog preduzeća "Autoputevi Republike Srpske". Na početku rada u funkciji će biti otvoreni sistem naplate putarine koji podrazumijeva jednu glavnu prolaznu rampu u Jakupovcima, a ta lokacija rezultat je analiza, sabranih u jedinstvenoj studiji o mogućnostima uvođenja putarina i definisanja sistema naplate na budućoj mreži autoputeva u Republici Srpskoj.

Kroz naplatnu stanicu "Jakupovci" vodi ukupno šest saobraćajnih traka na kojima će se usluga naplaćivati standardnim, odnosno blagajničkim i elektronskim načinom naplate putarine.

U trakama namijenjenim za elektronsku naplatu putarine ugrađena je neophodna oprema za brzo prebacivanje na standardni način naplate putarine, u slučaju potrebe, a uređaje za naplatu putarine korisnici usluga moći će da nabave na naplatnom mjestu "Jakupovci".

Korisnici usluga putarinu će moći da plaćaju u važećoj domaćoj valuti, kao i u evrima, gotovinskim plaćanjem, pretplatom i bankovnim karticama.

Za funkcionisanje sistema brinuće novoosnovano Odjeljenje za naplatu putarine pri Sektoru za ekonomsko-finansijske poslove "Autoputeva Republike Srpske" sa 22 radnika, među kojima su rukovodilac, stručni saradnik za kontrolu naplate putarine, stručni saradnik za analitiku i praćenje naplate putarine, inženjer, četiri vođe smjene i 14 inkasanata.

Po završetku autoputa Banjaluka – Doboj i spajanjem na autoput Gradiška – Banjaluka otvoreni sistem biće zamijenjen zatvorenim, tako da će naplatne rampe biti postavljene na svim prilazima autoputu.

Izvor: nezavisne.com

Hadzici LIVE

Budite sponzor

Zadnji komentar

Kontakt

 • Add:Kevljani bb, Kozarac, Prijedor, BiH
 • Tel: (+46) 707 23 00 89

kevljani.eu tim

Suvad Kevac - Vlasnik / Administrator

Ermin Pervanic - Administrator

Šiško Jakupovic - mali od palube

Senad Hadzic - izvještać Hadžići

Enes Jakupovic -  izvještać Jakupovici

Edis Velic  - izvještać Kevljani