Top Panel

Ponedjeljak, 10 15th

Last updatePet, 12 Okt 2018 9pm

 • Registruj se
  *
  *
  *
  *
  *
  *
  *

  Fields marked with an asterisk (*) are required.

POKUŠALA DA SE OBJESI

Donja Ljubija: JASIMA POKUŠALA DA SE OBJESI JER NEMA NOVCA ZA HRANU I LIJEKOVE

JasminaTopalovicJasima Topalović (58) mještanka Donje Ljubije kod Prijedora, prije tri dana je smještena na odjel Neuropsihijatrijske bolnice u Prijedoru.U trenutku očaja, teško bolesna žena koja se često žalila da nema novca čak ni da kupi osnovne lijekove, pokušala je da se objesi. Spašena je u poslednji čas, a o detaljima pokušaja samoubistva sada nerado govori. Tvrdi da jednostavno nije imala izbora.

 

-Mnoge sam obišla tražeći pomoć, na mnoga vrata pokucala, no ništa. Bila sam očajna. Ne samo da nisam imala za lijekove, već ni u kući ništa za jesti.To je strašno- priča kroz suze Jasima koja je u posljednjih nekoliko godina imala nekoliko operativnih zahvata.

Bez pumpice ne može disati, a samo jedna, koja traje mjesec dana, košta 43 marke.

-To moram trošiti dok sam živa. A od čega da ih kupim ni sama ne znam. Suprug Husnija nema penzije, treba mu još dvije godine, a i ja sam bez bilo kakvih primanja. Da sve bude gore samo za ljekove mjesečno nam treba još najmanje 100 maraka. Dan kao godina, niti se može raditi, niti više živ čovjek može ovako – priča Jasima koja je dok je bila zdrava nadničila i čuvala tuđu djecu.

Sad to više ne može.Jasima Topalović moli ljude dobre volje da joj pomognu. Oni koji to žele mogu je pozvati na njen broj mobilnog telefona 065 /056- 318

Avaz

Hadzici LIVE

Budite sponzor

Zadnji komentar

Kontakt

 • Add:Kevljani bb, Kozarac, Prijedor, BiH
 • Tel: (+46) 707 23 00 89

kevljani.eu tim

Suvad Kevac - Vlasnik / Administrator

Ermin Pervanic - Administrator

Šiško Jakupovic - mali od palube

Senad Hadzic - izvještać Hadžići

Enes Jakupovic -  izvještać Jakupovici

Edis Velic  - izvještać Kevljani