Top Panel

Ponedjeljak, 10 15th

Last updatePet, 12 Okt 2018 9pm

 • Registruj se
  *
  *
  *
  *
  *
  *
  *

  Fields marked with an asterisk (*) are required.

Toplana je najveći problem u Prijedoru

PRIJEDOR - Odbornici Skupštine grada Prijedora dali su danas saglasnost gradskoj upravi da garantuje da će ovdašnja "Toplana" plaćati mazut "Optima grupi," odnosno da preuzme obavezu plaćanja mazuta ako to "Toplana" ne bude činila.

Time je ispunjen uslov za potpisivanje kupoprodajnog ugovora između "Toplane" i "Optima grupe" vrijednog 5,9 miliona maraka kojim bi trebalo da bude obezbijeđeno grijanje do kraja sezone.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić rekao je da je ova garancija bila najbezbolniji izlaz iz situacije u kojoj se nalazi "Toplana", a da su druge dvije mogućnosti bile ili prestanak centralnog grijanja od idućeg mjeseca ili poskupljenje ove usluge koju ni po sadašnjim cijenama mnogi ne mogu plaćati.

"'Toplana' je sada najveći problem grada. Ovo ne radimo iz ljubavi nego po diktatu. Uslovili su nas da bez garancije grada nema mazuta. Ovo je privremeno rješenje, a trajno rješenje će biti promjena energenta za šta se već radi studija", rekao je Pavić novinarima u Prijedoru.

On je ponovio da su ovdašnjoj "Toplani" troškovi za nabavku mazuta veći od ukupnih prihoda preduzeća.

Odbornik Stranke demokratske akcije /SDA/ Zlatko Škerić rekao je da davanja iz budžeta grada za ovo preduzeće liče na bacanje novca u bure bez dna s obzirom na to da se već godinama unazad ovom preduzeću daju razne garancije, krediti, subvencije i pozajmice, kao i da se po osnovu duga koji "Toplana" ima prema gradu akcije preduzeća pretvaraju u akcije grada, tako da grad povećava vlasnički udio u preduzeću koje ne može samo sebe da izdržava.

Za Odluku o davanju saglasnosti na zaključivanje ugovora o jemstvu glasalo je 25 odbornika, a dva su bila suzdržana.

Srna - 26.12.2013 13:44

Hadzici LIVE

Budite sponzor

Zadnji komentar

Kontakt

 • Add:Kevljani bb, Kozarac, Prijedor, BiH
 • Tel: (+46) 707 23 00 89

kevljani.eu tim

Suvad Kevac - Vlasnik / Administrator

Ermin Pervanic - Administrator

Šiško Jakupovic - mali od palube

Senad Hadzic - izvještać Hadžići

Enes Jakupovic -  izvještać Jakupovici

Edis Velic  - izvještać Kevljani