Top Panel

Ponedjeljak, 05 21st

Last updateNed, 13 Maj 2018 11pm

 • Registruj se
  *
  *
  *
  *
  *
  *
  *

  Fields marked with an asterisk (*) are required.

O kevljani.eu

Historija o našoj matičnoj web stranici www.kevljani.eu
 
Suvad Fajke Kevac je Kevljani.eu pokrenuo i objavio 2005 i nastavak je života sela Kevljani nakon egsodusa koji se desio 1992. Naravno radi se o virtualnom životu koji nemora da bude ništa manje idiličan od sela Kevljani iz prijeratnog perioda.
Pored toga kevljani.eu je pokrenuo i iznio mnoge humanitarne, kao i infrastrukturalne akcije kojima se možemo svi dičiti. Isto tako ova stranica razvija novu generaciju Kevljančadi koji su rođeni po bijelom svijetu ali rado ističu svoje porijeklo, te se rado odlučuju za posjete Kevljanima.
 
Naravno nesmijemo zaboraviti i od Kevljani.eu pokrenutu manifestaciju *Dani Kevljana* koji su vremenom postali več Tradicionalna manifestacija (koju čini mi se okolina sličnih uvjeta prepisuje-mada to neće priznati),manifestacija našeg kevljanskog duha i mentaliteta. Bez obzira koliko smo slični našoj okolini ipak su Kevljani uvijek i ponovo drugačiji od svih drugačijih.
 
Naravno nesmijemo zaboraviti da je Suvad Kevac i www.kevljani.eu pokretač i naše do sada nejveče več Tradicionalne Humanitarne Akcije Bajramski Paketiči u Ujedinjenim Džematima Kevljani,Hadziči i Srednji Jakupoviči.
Naravno ova stranica bi mogla biti više politički te društveno afirmisana na čemu treba raditi u budućnosti. Fotoalbum ove stranice je kao jedan veliki familijarni album čiji su djelovi nađeni kod tetke na tavanu pa se čudimo kad su nas to slikali ili smo iskopali sliku rahmetli oca koju nismo posjedovali prije nastanke ove stranice. Na kraju kad se poželimo Trzne uvjek mozemo bar smilley-e poslati u Kevljane.
Text by Šisko / Ermin / S.Kevac

Kontakt

 • Add:Kevljani bb, Kozarac, Prijedor, BiH
 • Tel: (+46) 707 23 00 89

kevljani.eu tim

Kevac - Vlasnik / Administrator

Ermin - Administrator

Šiško - mali od palube

Senad - izvještać Hadžići

traži se - izvještać Jakupovici

Edis - izvještać Kevljani