Top Panel

Srijeda, 09 26th

Last updateSub, 15 Sep 2018 6pm

 • Registruj se
  *
  *
  *
  *
  *
  *
  *

  Fields marked with an asterisk (*) are required.

O kevljani.eu

Historija o našoj matičnoj web stranici www.kevljani.eu
 
Suvad Fajke Kevac je Kevljani.eu pokrenuo i objavio 2005 i nastavak je života sela Kevljani nakon egsodusa koji se desio 1992. Naravno radi se o virtualnom životu koji nemora da bude ništa manje idiličan od sela Kevljani iz prijeratnog perioda.
Pored toga kevljani.eu je pokrenuo i iznio mnoge humanitarne, kao i infrastrukturalne akcije kojima se možemo svi dičiti. Isto tako ova stranica razvija novu generaciju Kevljančadi koji su rođeni po bijelom svijetu ali rado ističu svoje porijeklo, te se rado odlučuju za posjete Kevljanima.
 
Naravno nesmijemo zaboraviti i od Kevljani.eu pokrenutu manifestaciju *Dani Kevljana* koji su vremenom postali več Tradicionalna manifestacija (koju čini mi se okolina sličnih uvjeta prepisuje-mada to neće priznati),manifestacija našeg kevljanskog duha i mentaliteta. Bez obzira koliko smo slični našoj okolini ipak su Kevljani uvijek i ponovo drugačiji od svih drugačijih.
 
Naravno nesmijemo zaboraviti da je Suvad Kevac i www.kevljani.eu pokretač i naše do sada nejveče več Tradicionalne Humanitarne *Akcije  Bajramski Paketiči * u Ujedinjenim Džematima Kevljani,Hadziči i Srednji Jakupoviči.
Naravno ova stranica bi mogla biti više politički te društveno afirmisana na čemu treba raditi u budućnosti. Fotoalbum ove stranice je kao jedan veliki familijarni album čiji su djelovi nađeni kod tetke na tavanu pa se čudimo kad su nas to slikali ili smo iskopali sliku rahmetli oca koju nismo posjedovali prije nastanke ove stranice. Na kraju kad se poželimo Trzne uvjek mozemo bar smilley-e poslati u Kevljane.
 
Naravno nesmijemo zaboraviti i Ermina Pervanica koji je cesto po cijelu noc sjedio i radio da bi nam ova stranica izgledala ljepse i novije .
Naravno nesmijemo zaboraviti i Nisada Šisku Jakupovica koji je cesto pisao vijesti i davao prijedloge i koji  je licno zasluzan za ideju koju mi je dao za pokretanje sad vec tradicionalne  manifestacije *Dani Kevljana*  
Text napisao S.Kevac / Šisko / Ermin 

Kontakt

 • Add:Kevljani bb, Kozarac, Prijedor, BiH
 • Tel: (+46) 707 23 00 89

kevljani.eu tim

Suvad Kevac - Vlasnik / Administrator

Ermin Pervanic - Administrator

Šiško Jakupovic - mali od palube

Senad Hadzic - izvještać Hadžići

Enes Jakupovic -  izvještać Jakupovici

Edis Velic  - izvještać Kevljani