Top Panel

Srijeda, 09 26th

Last updateSub, 15 Sep 2018 6pm

 • Registruj se
  *
  *
  *
  *
  *
  *
  *

  Fields marked with an asterisk (*) are required.

Akcija za izgradnju vatrogasnog doma u Kozarcu

vdom

Dragi naši, vjerujemo da nema potrebe pretjerano pisati o značaju i ulozi našeg Vatrogasnog društva koje ove godine puni 125 godina svoga postojanja.TRENUTNI SPISAK KOORDINATORA KOJI SU DO SADA DOBILI OVLAŠTENJA i BLOKOVE DA PRIKUPLJAJU SREDSTVA U IME VD KOZARAC.


U prijeratnom vremenu naše društvo bilo je jedno od najstarijih i najtrofejnijih društava u Jugoslaviji, a tu tradiciju uspješnosti naši vatrogasci nastavili su i u ovome poslijeratnom, povratničkom vremenu.
Već deset godina naše vatrogasno društvo uspješno djeluje sa 70 dobrovoljaca i 50-100 godišnjih intervencija i učestvuje u raznim drugim društvenim aktivnostima.

vdom1

U ovom desetogodišnjem periodu, krenuvši od nule, naoružani samopouzdanjem i ljubavi, uspjeli smo ponovo oživjeti društvo, obezbjediti edukaciju za vatrogasce, uz pomoć i podršku raznih organizacija, društava i pojedinaca uspjeli smo obezbjediti solidnu skupnu i ličnu opremu i biti sposobni da djelujemo u raznim neprilikama. Dobili smo i priznanje i pomoć od lokalne vlasti i Vatrogasnog Saveza i jedino još što preostaje jeste i konačna izgradnja Vatrogasnog doma, kako bi se na jedan način zaokružilo sve što je neophodno kako bi ovo društvo moglo još bolje djelovati i spašavati ljudske živote i imovinu.

Zadnjih nekoliko godina radilo se na prikupljanju potrebne dokumentacije, od lokacije do Projekta izgradnje Vatrogasnog doma.
Ovo je bio dug i mukotrpan proces ali možemo konačno na kraju reći da se isplatilo i da danas možemo reći da je izgradnja doma definitivno krenula.
Zahvaljujući Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica, u zadnja tri mjeseca realizovan je projekat izgradnje I faze izgradnje vatrogasnog doma, odnosno udareni su temelji za budući vatrogasni dom!

vdom2

Vjerujemo da smo ovim, otklonili i posljednje sumnje u izgradnju vatrogasnog doma, i dobili preduslove da krenemo u Akciju izgradnje vatrogasnog doma. Svjesni smo veličine ove akcije i zbog toga pozivamo sve naše sugrađane da nam se pridruže i pomognu na bilo koji način, da ovu akciju uspješno, zajednički realizujemo.
Predstoji mnogo toga da se uradi i iskreno se nadamo da će nam naredna 2018. godina biti u znaku izgradnje našeg vatrogasnog doma.Izgradnja doma je neophodna iz mnogo razumljivih razloga ali je i prijeko potrebna kako bi se kvalitetno zaštitili vozila i oprema, te sačuvalo ovo sa čim trenutno raspolažemo.

Ovo je naše prvo javljanje vezano za ovu akciju, pred nama je slijedeća faza, prikupljanje sredstava, traženje donacija i slično i iskreno se nadamo da ćemo dobiti vašu podršku u cijelom ovome procesu.

 

TRENUTNI SPISAK KOORDINATORA KOJI SU DO SADA DOBILI OVLAŠTENJA i BLOKOVE DA PRIKUPLJAJU SREDSTVA U IME VD KOZARAC:

AUSTRIJA:
Jasmin Kulašić – Japa
Edin Bešić
Dalila Sušić – Mehmedagić
Salih Hodžić

FRANCUSKA:
Adis Sadikovic
Himzo Mahmuljin

ŠVICARSKA:
Alma Karabašić
Sultanija Tadžić
Ramo Mehmedagić

FINSKA:
Nedžad Jakupović

HOLANDIJA:
Fondacija SEDRA
IBAN: NL41ABNA0429835922
BIC: ABNANL2A.
Hasan Hadžić
Ferid Mehmedagić
Fudo Terzić

NORVEŠKA:
Bahrija Zineta Denić
Elvis Mujičić

DANSKA:
Ilijaz Mehanović

ŠVEDSKA:
Suvad Kevac

AMERIKA
Kozaracki klub CIKAGO

vakako vase donacije mozete uplatiti i u Kozarcu i to
1. Vatrogasno društvo Kozarac
M.Tita bb, Kozarac 79202

1,Unicredit bank AD Banja Luka, Ul. Marije Bursać 7, BA-78000 Banjaluka
SWIFT: BLBABA22
(IBAN) BA39 5514 9048 0036 4157

(OBAVEZNO NAPISATI SVRHU SLANJA NOVCA: “Donacija za izgradnju vatrogasnog doma”

2.Unicredit bank AD Banja Luka, Ul. Marije Bursać 7, BA-78000 Banjaluka
transakcioni račun: 551059-00015186-32 (za KM)

(OBAVEZNO NAPISATI SVRHU SLANJA NOVCA: “Donacija za izgradnju vatrogasnog doma”

3. Možete uraditi i u prostorijama vatrogasnog društva, svaki dan kod Mustafe Fazlića
.M.Tita bb, Kozarac 79202

Listu donatora i Koordinatora kao i sami tok akcije objavljivaćemo putem naših internet medija a i na panou vatrogasnog društva.

Ovim putem pozivamo naša udruženja i organizacije kao i privrednike i pojedince da nam se pridruže i pomognu da izgradimo naš Vatrogasni dom!

Unaprijed zahvalni
VD Kozarac

Kontakt

 • Add:Kevljani bb, Kozarac, Prijedor, BiH
 • Tel: (+46) 707 23 00 89

kevljani.eu tim

Suvad Kevac - Vlasnik / Administrator

Ermin Pervanic - Administrator

Šiško Jakupovic - mali od palube

Senad Hadzic - izvještać Hadžići

Enes Jakupovic -  izvještać Jakupovici

Edis Velic  - izvještać Kevljani