Top Panel

Subota, 10 20th

Last updatePet, 12 Okt 2018 9pm

 • Registruj se
  *
  *
  *
  *
  *
  *
  *

  Fields marked with an asterisk (*) are required.

Uređivanje dvorišta i ograde oko džamije u Hadžićima

Esselamu alejkum drage nase dzematlije. Evo ponovo pute ove nase stranice www.kevljani.eu zelimo da Vas obavjestimo o stanju u nasem dzematu Hadzici.

Novih 25 slika objavljeno 21 10 2012

Kao sto je vecina Vas vidjela nasa dzamija svakim danom poprima sve ljepsi izgled, tako je unutrasnjost dzamije skoro do kraja uredjena, ostaju jos neke sitnice. Stoga ovom prilikom obavjestavamo Vas da je ljetos na sastanku skupstine dzemata donesena odluka i krenuto u realizaciju uredjenja dvorista i ograde oko dzamije. Dosada su vec odradjeni temelji za ogradu oko dzamije, uradjen je parking kod dzamije, betonirani su trotoari, nasuta je zemlja okolo, sprovedeni odvodi oko dzamije itd. Dzematski odbor je nakon dugog razmisljanja odlucio se za ogradu koji mozete vidjeti na slici. Za sada je uradjen samo ovaj jedan primjerak i postavljen i dalje ce se raditi kako budu pristizali sredstva. Nadamo se Vasoj pomoci da cemo i ovo cim prije zavrsiti.

Ovom priliko zelimo se zahvaliti svima dzematlijama koji su dosada redovito ispunjavali svoje obaveze prema dzematu placajuci vazifu i dobrovoljnim prilozima. Takodjer zahvaljujemo se i ostalima iz drugih dzemata regije Kozaraca koji su nam pomogli svojim prilozima a narocito se zahvaljujemo ljudima koji su nam pomogli a da nikada Hadzice nisu ni vidjeli. Neka nas dragi Allah sviju nagradi i neka nam vase hedije upise u dobra djela.

Nazalost ovom prilikom spomenut cemo i one druge, nase dzematlije koje se jos nisu ukljucili u ovaj projekat. Zalosno je da je tako, da se pojednici svojim prijateljima hvale dzamijom a da u njoj uopce nisu sudjelovali ni vazifom ni prilozima. Jer da smo svi dosada bili u ovom projektu dzamija bi vec bila otvorena. Na svu srecu oni su manjina ali nazalost potrebni su svojoj zajednici. Skupstina dzemata je zbog ovakog odnosa donijela odluku da se ne mogu ni dzamija, ni mezarluci koristiti dok se ne ispune svi uvijeti prema dzematu. Takvu odluku je pozdravio i sam Medzlis Islamske zajednice Kozarac.

Drage nase dzematlije i ostali srdacno vas selamimo i obecajemo da ce svi vasi prilozi za ovu ogradu biti objavljeni na ovoj nasoj stranici

Slike mozete pogledati ovdje

                                                                                                                                                                                                                                                                                 Dzematski odbor
                                                                                                                                                                                                                                                                                 dzemata Hadzici

Kontakt

 • Add:Kevljani bb, Kozarac, Prijedor, BiH
 • Tel: (+46) 707 23 00 89

kevljani.eu tim

Suvad Kevac - Vlasnik / Administrator

Ermin Pervanic - Administrator

Šiško Jakupovic - mali od palube

Senad Hadzic - izvještać Hadžići

Enes Jakupovic -  izvještać Jakupovici

Edis Velic  - izvještać Kevljani