Top Panel

Utorak, 10 16th

Last updatePet, 12 Okt 2018 9pm

 • Registruj se
  *
  *
  *
  *
  *
  *
  *

  Fields marked with an asterisk (*) are required.

Asfalt i Volja Kevljanska" Bar do Trzne"

asfaltDragi Kevljani,
HAJMO SADA NARODE LJUBiTELJI SvOJIH KEVLJANA . MOZEMO TO
Od prije rata sanjamo o asfaltu u našem selu.

Činjenica je da nam ga nikada niko neće napraviti ako ga ne napravimo sami sebi. Znamo da nemamo jednog bogatog pojedinca koji bi bio u mogućnosti da u ovom trenutku izdvoji potrebni iznos da se u jednom pokušaju postavi asfalt. Međutim, ako odlučimo od srca, znači bez razmišljanja, da damo koliko je ko u mogućnosti da dā, onda možemo napraviti asfalt za nekoliko dana.

Cijena asfalta je 35 maraka po kvardratnom metru ako ga mi finansiramo. Znači ako je neko u mogućnosti da plati samo jedan metar širine asfalta to bi iznosilo ukupno četiri kvadratna metra ili u prevodu 140 konvertibilnih maraka. Ja vjerujem da svako od nas može od srca dati bar tih 140 maraka, a siguran sam da mnogi od nas mogu i više.

Mašine od firme koja je nedavno radila asfalt od pruge do škole će opet biti kod nas u petak 2. (drugog) septembra. Šero (Begov) Velić je već od svog srca dao 1400 maraka da se uradi simboličnih, prvih 40 kvadratnih metara, ili 10 dužnih metara asfalta. Ja sam prihvatio njegovu ideju i odlučio da mu se priključim u ovoj akciji i da finansiram dodatnih 10 dužnih metara. Znači od petka bi se trebalo povući 20 metara asfalta prema selu bez obzira na to hoće li se iko drugi priključiti ovoj akciji. Bez obzira na daljni odaziv moje i Šerino nije da dalje o bilo kome drugom komentarišemo. To nije naše u ovom momentu ni od Boga ni sa ljudske strane.

Znači imamo veoma malo vremena da se odlučimo za ovaj projekat što je u ovom trenutku vjerovatno i dobra stvar. A nismo ni mi znali do danas popodne da će te mašine biti kod nas u petak. Pošto Sutko Kevac ima otvoren PayPal račun i medisku podrsku na koji bi se mogle uplaćivati donacije i odraditi akcija ja i njemu pišem da vidim ako bi on bio voljan da se zbog kratkoće vremena koristi medie i taj račun za uplate donacija za ovu akciju.

Selam iz Kevljana,

Kemo (Smajin) Pervanic

--------------------//////////////////////////

Velic Serif 

Esselamu alejkum mojim Kevljancima i ostalom narodu dobre volje. Evo naš Kemal P. objavi da se pridružuje u akciji oko finansiranja prvih kvadrata asvalta kroz naše Kevljane. Sa velikom dozom radosti objavljujem dokle smo stigli. Ja sam dao 1400 km, Bilal Safeta 100 km, Velić Jasmin Lega 1000 km Pervanić Kemal 1400 km, Hadžić h. Džemal 150 Eu, Jakupović Juso 200 Eu, Hodžić Ahmet 1000 km, Velić Besim ( još nije rekao koliko daje). Dakle, evo imamo oko 6000 hiljada. Prevedeno u metre to je četrdeset metara asvalta. Prvi dogovor sa izvođžačem radova je bio da se počne danas u petak 02. 09 2016 god. Nije došao niti mi se javio. Nakon konsultacija sa Legom i Kemalom odlučili smo sačekati jer po odzivu vidimo da su mnogi zainteresirani. Ko želi dati svoj prilog neka sredstva šalje Legi ili Kemalu ili Suvadu Kevcu ako se uključi sa svojom stranicom. Toliko za sada. " Idemo dalje"! Selam i pozdrav iz naših Kevljana. Šerif Velić

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Sellam

Podrska mene Suvada Kevca financiski,medijski  i u potpunosti ali molim vas ne uplacivati na PayPal velike sume novca  bez kontaktiranja mene licno.Mozete upisati podrsku i cifru a  pokusat cemo prebaciti bez koristenja neki veliki transakcija jer PayPal uzimaju veliku proviziju a posto svi znamo situaciju u Evropi a i ja sam pod prismotrom i kontrolom  znaci radimo na rjesenju bankovnog racuna tojest  najboljem i najjeftinijem rjesenju ali bitno je koliko nas ima spremni pomoci i o kolikoj se svoti donacija radi jer projekat je veliki zalogaj i za puno vece dzemate ali mi to mozemo jer zelimo, trebalo se organizovati na duze vrijeme a ne ovako prebrzo za dan dva ali uspjetcemo uz zajednicku pomoc i saradnju naravno bez nesuglasica, ko ne zeli pomoci nemora nas ni spoticati nit ometati  , moramo naci rjesenje i gdje je opstina gdje su sponzori  gdje su svi ti ostali dobri ljudi koji bi mogli pomoci ako htjednu, gdje su vlasti na nivou drzave  i da dalje ne zamaram vas i sami ste svjesni svega ....ja licno vas sve podrzavam u potpunosti a nadam se i vi nas .Posto vec godinama pokusavam licno i sa www.kevljani.eu  financiski i mediski pomoci da se ne zaborave i zataskaju nase nevine zrtve i sehidi (tacno 456 i 146 nevinih zrtava) u dvima grobnicama Kevljani ,sad vidim priliku da licno i mediski potpomognem realizaciji tog humanog projekta, jer nesmijemo dozvoliti da se nevine zrtve i mjesta masovnih grobnica zaborave jer to je duznost nas prezivjelih jer samo je sudbina i Bozija volja ucinila da mi prezivimo i ne budemo u tim grobnicama sa njima.

By.Suvad Kevac www.kevljani.eu.

Sellam svima

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kevljani  FaceBook
Publicerat av Kemal Pervanic

Dragi Kevljani i Prijatelji Kevljana,

Zadnjih nekoliko dana je pokazalo da se jedna spontana, dobronamjerna, ideja moze razviti u ozbiljniji pokusaj da se organizuje jedna veca, neplanirana akcija.

Ono sto je narocito lijepo kod prijedloga Serifa Velica je da se uradi nesto na najcistiji moguci nacin, bez ikakvih "zagadjenja" koje cesto kakarterizuju pokusaje da odradimo nesto od zajednickog interesa, to jest bez pomisli da isti mora doseci do njegovog kucnog praga.

Prijedlog da se ne krece sa izgradnjom asfalta od skretanja kod Jasmina Velica nije ni praktican ni logican. Svaka kuca se gradi od temelja pa je tako najlogicnije da se krene i u ovu akciju od temelja, to jest od Jasminove kuce. Kao sto poznata poslovica kaze ni Rim nije izgradjen u jednom danu. Iako asfalt u ovom trenutku nece proci ispred svacije sadasnje ili buduce kuce to ne znaci da necemo svi koristiti asfalt ispred "tudje" kuce. Koliko god ovom prilikom da izgradimo, a ako se svi odazovemo onda ce sigurno biti duzi, vidjece se neka dobrobit za sve nas.

Kako bi obezbjedili da projekat bude realizovan sto efikasnije danas smo formirali Odbor od pet clanova.

1. Serif Velic

2. Jasmin Velic

3. Ahmet Hodzic

4. Kasim Pervanic

5. Kemal Pervanic

6.Suvad Kevac clan (Media)

Donacije za projekat se mogu uplacivati na dva nacina: licno u gotovini ili preko bankovnog racuna. I iznos doniran u gotovini ce redovno biti uplacivan na bankovni racun. Posto Odbor nije pravno lice nismo u stanju da otvorimo namjenski racun u banci. Kemal Pervanic ima licni racun kod UniCredit Banke koji je prakticno prazan i u ovom momentu idealan za slanje i uplacivanje donacija. Kemal ce provjeriti ako je moguce da punomoc da Jasminu, Kasimu i Ahmetu da bi oni imaju neometani pristup racunu, sa cilljem da redovno provjeravaju koliko je sredstava stiglo na racun, i od koga, kako bi se donacije redovno objavljivale svako par dana. Vidjecemo ako je moguce srediti sa bankom da se sredstva sa racuna ne mogu podizati bez dva potpisa. Znaci zelimo da ucinimo sve sto je u nasim mogucnostima da se projekat vodi na najtransparentniji nacin.

Molimo vas se da se suzdrzite od opstih komentara na ovoj stranici i da samo ukratko stavite imenom i prezimenom ako zelite da podrzite projekat i u kolikom iznosu. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, i treba vam odgovor, posaljite privatnu poruku na ovoj stranici i mi cemo vam odgovoriti sto je prije moguce. Ako bude potrebno da se objavi nesto vezano za takav upit mi cemo to objaviti na zadovoljstvo svih.

Molimo vas da budete strpljivi sa nama. Mi cemo nastojati da budemo sto profesionalniji i ako nesto ne objavimo kako treba nece biti namjerno. Sve omaske ili greske cemo na vrijeme da ispravimo.

Takodjer vas molimo, ukoliko imate ideja ili prijedoga da kontaktiramo neku osobu iz javnog zivota, a za koju mislite da bi stvarno mogla podrzati ovu akciju, da nam proslijedite iste prijedloge i mi cemo u ime projekta kontaktirati te osobe ako zakljucimo da ce takav kontakt dodatno ojacati nasu akciju.

Dogovoverni plan je da se donacije mogu uplacivati do 5. oktobra. Nove informacije slijede uskoro.

Spisak dosadasnjih donacija:

Lista donatora:


Citavu Akciju i listu Donatora sam prebacio na ovom sajtu ovde stisnite samo ovde ----->>>>

By.Suvad Kevac www.kevjani.eu

Kontakt

 • Add:Kevljani bb, Kozarac, Prijedor, BiH
 • Tel: (+46) 707 23 00 89

kevljani.eu tim

Suvad Kevac - Vlasnik / Administrator

Ermin Pervanic - Administrator

Šiško Jakupovic - mali od palube

Senad Hadzic - izvještać Hadžići

Enes Jakupovic -  izvještać Jakupovici

Edis Velic  - izvještać Kevljani