Top Panel

Subota, 10 20th

Last updatePet, 12 Okt 2018 9pm

 • Registruj se
  *
  *
  *
  *
  *
  *
  *

  Fields marked with an asterisk (*) are required.

Kozarac: Izboden na radnom mjestu

adin-majdanac-izboden-u-kozarcuAdin Majdanac (30), mještanin Brđana, zaseoka Kozarca kod Prijedora, od ponedjeljka se nalazi na odjelu hirurgije opšte bolnice u Prijedoru. 

U bolnicu je dovezen kolima hitne pomoći, nakon što ga je nožem u grudi, u ponedjeljak oko 18 i 20 sati, ubo Ruhad Jakupović iz Kozaruše kod Prijedora. Majdanac je u stabilnom stanju i van životne opasnosti, no biće zadržan na liječenju izvjesno vrijeme. Ogorčen je i tvrdi da  ga je Jakupović nožem ubo  iz čista mira i bez riječi, na njegovom radnom mjestu, na benzinskoj pumpi u Kozarcu,  gdje  toči  gorivo. Kaže da se sve dogodilo samo sat prije kraja radnog vremena. Priča da je sjedio pred pumpom s koleginicom, kada je Jakupović  naišao  autom.

Majdanac


benzinska-radno-mjesto

Koleginici je govorio neke ružne riječi, svašta nešto joj je dobacivao …. U jednom trenutku je krenuo prema nama. Ona se pokupila i ušla unutra. Pokušao sam da se izvučem, no uhvatio me za ruke, počeo ih lomiti i vući me tamo vamo… Tog istog momenta me uhvatio i za glavu i pritisnuo uz sebe. Nisam mogao disati, a onda me  bacio na stolicu. Osjetio sam udarac u grudi i tek kad je izvadio nož  vidio sam šta se desilo. Nažalost  odmah nisam primijetio da ga ima priča Adin i dodaje da je  onako krvav pokušao pobjeći. Bježao sam kroz kafić. On je išao  za mnom i govorio čekaj da se dogovorimo. Nemoj samo reći da sam te ja ubo. Vratio se na glavna vrata, a  ja sam nekako uspio pobjeći, na drugi  izlaz iz kancelarije. Koleginici sam rekao da zove policiju“ kaže Adin koji se autom  sam odvezao do policije u Kozarcu. Tu je rekao šta mu se dogodilo i dočekao kola hitne pomoći. Kaže da je imao prilično sreće, jer je oštrica noža prošla na samo milimetar od srca. Nož je komplet ušao u grudni koš. Rana je duboka 11 centimetara. kaže Adin. Nezvanično saznajemo da ga je Ruhad u međuvremenu posjetio u bolnici i da mu se pokušao izviniti, ali da Adin izvinjenje nije prihvatio. Jakupović je nakon saslušanja u policiji  pušten na slobodu. Nezvanično,  u policiji  je priznao  izvršenje ovog krivičnog djela  koje je dežurni tužilac  okvalifikovao  „ kao lake tjelesne povrede“. Alkotestiranjem je utvrđeno da je  Jakupović u trenutku kad je nožem ranio Majdanca imao  1,41 promila alkohola u krvi. O motivima zbog kojih je to uradio Jakupović tokom saslušanja  nije govorio. U Kozarcu posljednjih dana kruži i priča da je svemu  prethodilo zezanje površnih poznanika, koji inače nisu bili ni u kakvom konfliktu,  i slučajno iskakanje oštrice Jakupovićevog skakavca koja je završila  duboko  u Adinovim  grudima. Tekst: Avaz, Foto: Prijedor 24

Hadzici LIVE

Budite sponzor

Zadnji komentar

Kontakt

 • Add:Kevljani bb, Kozarac, Prijedor, BiH
 • Tel: (+46) 707 23 00 89

kevljani.eu tim

Suvad Kevac - Vlasnik / Administrator

Ermin Pervanic - Administrator

Šiško Jakupovic - mali od palube

Senad Hadzic - izvještać Hadžići

Enes Jakupovic -  izvještać Jakupovici

Edis Velic  - izvještać Kevljani